معرفی کتاب

صد رمان برتر جهان

صد رمان برتر جهان

صد رمان برتر جهان : این 100 رمان را حتما باید قبل از مرگ مطالعه کنید

رمان ها میتوانند فکر ما را گسترش دهند و همه این ها تنها در یک کتاب چند صفحه ای رخ میدهد ، رمان ها میتواند داستان زندگی ما را متحول کنند . رمان خواندن یکی از بهترین تفریح های فرهنگی در دنیا محسوب میشود .
ما برای شما صد رمان برتر جهان به همراه نویسندگان آنهارا برای شما فراهم کرده ایم و شما میتوانید خلاصه رمان ها به همراه مختصری درباره نویسنده را مطالعه کنید

صد رمان برتر جهان چگونه انتخاب میشوند ؟

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که اصلا “صد رمان برتر جهان” چگونه انتخاب میشوند ؟
برای پاسخ به این سوال باید اینطور بگویم که هر رمانی که در جهان منتشر میشود از چند جهت مورد بررسی قرار میگیرد :

این شد از روند بررسی یک رمان ، اما حالا سوال اصلی این است که “صد رمان برتر جهان” چگونه انتخاب میشوند ؟

ببینید امروزه در دنیا مراکز مختلفی وجود دارند که مشغول رسد کردن بازار کتاب و بررسی کتاب های مختلف در حوزه های مختلف هستند. در این مراکز نظرات منتقدین ، مخاطبین ، افتخارات و جوایز یک کتاب جمع آوری میشود و یک امتیازی به هر کتاب اختصاص داده میشود .

پس از آنکه امتیازات جمع آوری شد سعی میکنند از شیوه های مختلف میان مردم ، منتقدین و نویسندگان نامی دنیا یک نظر سنجی برگزار کنند و رمان های برتر را انتخاب کنند . مجموعه نتایج نظر سنجی ها و امتیازاتی که هر رمان در بخش بازبینی منتقدین و مخاطبین کسب کرده است ، امتیاز آن کتاب را تعیین میکند و بدین شیوه “صد رمان برتر جهان” انتخاب میشود .

این لیست عمدتاً هرچند سال یک بار تغییر خواهد کرد یا اینکه لیستِ جدیدی جایگزین خواهد شد .

این مراکز عمدتاً روزنامه ها و مجلات بزرگ دنیا همچون ; گاردین ، نیویرک تایمز ، آمازون و … هستند که به این کار میپردازند و حقیقتاً امروزه یکی از مهمترین کارهایی که این مراکز فرهنگی انجام میدهند انتخاب “صد رمان برتر جهان” است .

چرا باید صد رمان برتر جهان را بخوانیم ؟

1- زندگی کردن را می آموزید :

نخستین تجربه ی مشترکی که همه رمان خوان ها از خواندن “صد رمان برتر جهان” داشته اند ، این نکته بوده است که آنها راه و رسم زندگی کردن را آموختند .
شما فرض کنید در هر رمان شما با یک یا دو زندگی و در بعضی از رمان ها تا ده زندگی آشنا شوید . هر کدام از این زندگی ها تجربه در دل خود دارند ، هرکدام از این زندگی ها یادگار سفری هستند ، هرکدام از این زندگی ها برای خود فراز و فرودی دارند و این ها همه به ما این نوید را میدهد که در بهترین حالت ممکن و تنها با خواندن صد رمان ، بیش از دویست تا سیصد زندگی را تجربه میکنید.

2- تجربه می آموزید :

هر رمان میتواند به شما یک تجربه هدیه دهد که به کمک آن بتوانید زندگی خود را مدیریت کنید . فقط کافی است که یک حساب سر انگشتی داشته باشید که در این “صد رمان برتر جهان” چند شخصیت وجود دارد ، هر کدام از این شخصیت ها چند بحران را پشت سر میگذارند ؟ و هرکدام چند تصمیم برای رهایی از بحران های خود میگیرند ؟
هرکدام از این درس ها یک تجربه است و این تجربه هارا میتوانید در زندگی خود به کار ببرید و این تجربه ها میتواند زندگی شما را متحول کند .

3- حرفی برای گفتن خواهید داشت :

“صد رمان برتر جهان” میتواند از هزاران واحد دانشگاهی ، هزاران کتابخانه هم موثر تر عمل کند .
باور کنید “صد رمان برتر جهان” میتواند سواد شمارا هزار مرتبه افزایش دهد و شما در حوزه های مختلف ، قدرت بسیاری برای حرف زدن و سخنرانی داشته باشید .
جمله هایی که تن و بدن هر شنونده را میلرزاند ، همه ی ما دوست داریم هنگامی که در یک جمع ادبی و یا در جمع دوستانمان قرار میگیریم ، شخصیتی فاخر باشیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم .

4- نویسنده شوید :
دوست دارید نویسنده شوید ؟ فکر میکنید نویسندگی کارِ سختی است ؟ فکر میکنید استعداد نویسنده شدن ندارید ؟
همه اینها را تنها با خواندن “صد رمان برتر جهان” پاسخ دهید .
کافیست شما تنها ده کتاب پرفروش از میان لیست “صد رمان برتر جهان” را بخوانید .
شما با ده ایده ، ده شخصیت ، ده رمان پرطرفدار و درجه یک آشنا شده اید که میتوانید از آنها درس بیاموزید و از ایده های آنها الهام بگیرید و از شخصیت سازی شان برای ساخت بهترین رمان ، کمک بگیرید .
حالا فرض کنید این ده تا بشود صد تا ( یعنی “صد رمان برتر جهان” ) در آن هنگام شما بهترین رمان های دنیا را خوانده اید ، صد ایده ، بلکه بیشتر را مرور کرده اید ، با هزار شخصیت رو به رو شده اید ، و این ها همه درس های نویسندگی است .
برای آنکه یک نویسنده شوید ابتدا باید مطالعه کنید ، باید بسیار بخوانید تا بتوانید بنویسید .
 
خیالتان راحت ، ما کنار شماییم تا شما به راحت ترین و آسان ترین شکل ممکن “صد رمان برتر جهان” را تهیه و مطالعه کنید .

۱۹۸۴ نام کتاب مشهوری از جورج اورول که در سال ۱۹۴۹ منتشر شده‌است. این کتاب بیانیهٔ سیاسی شاخصی در رده ی نظام‌های تمامیت‌خواه (توتالیتر) شمرده می‌شود. ۱۹۸۴ کتابی پادآرمانشهری به‌شمار می‌آید.

جرج اورول در این کتاب، آینده‌ای را برای جامعه به تصویر می‌کشد که در آن خصوصیاتی همچون تنفر نسبت به دشمن و علاقهٔ شدید نسبت به برادر بزرگ (ناظر کبیر) (رهبر حزب با شخصیت دیکتاتوری فرهمند) وجود دارد. در جامعهٔ تصویر شده گناه‌کاران به راحتی اعدام می‌شوند و آزادی‌های فردی و حریم خصوصی افراد به‌شدت توسط قوانین حکومتی پایمال می‌شوند، به نحوی که حتی صفحات نمایش در خانه‌ها از شهروندان جاسوسی می‌کنند، و شهروندان مجبورند همیشه با چهره‌ای سرشار از خوش‌بینی و لبخند به این صفحات نمایش نگاه کنند؛ تا کوچکترین شک و تصور نادرستی که نشان‌دهندهٔ هرگونه نارضایتی فرد باشد .

قهرمان اصلی این داستان دختری است به نام کاترین مورلند؛ چهارمین فرزند از ده فرزند خانواده‌ای پرجمعیت که افراد آن به مقدار فراوان از قدرت فکرى، نیروى بازو و مساعدت همدیگر برخوردارند. پدرش فردی سرشناس، نسبتاً متموّل و مرد محترمى به شمار می‌رود و مادرش، زنى سرشار از احساسات درونى، خوش‌اخلاق و برخوردار از همه‌ی صفات نیکوست. او پیش از آن که کاترین متولد شود سه پسر به دنیا آورده و پس از تولد کاترین هم‌چنان از سلامتى کامل برخوردار بوده و مى‌زیست تا شش فرزند دیگر نیز به دنیا آورد، شاهد بزرگ‌شدن آن‌ها باشد و از زندگى کردن در کمال سلامت بهره‌مند شود. اعضای خانواده مورلند، آدم‌هاى بسیار ساده‌اى هستند و سادگى کاترین در طول سال‌های ‌متمادى جوانى زندگى او به خوبى نمایان است. اما در طی جریاناتی که برای کاترین پیش می‌آید از او شخصیتی کاملاً متفاوت با آن‌چه او در ظاهر در زندگى اجتماعی، با شخصیت پدر و مادرش، ویژگى‌هاى فردى و تمایلات باطنی‌اش برخوردار است، در وجودش نمایان می‌سازد؛ داشتن خصوصیات یک زن قهرمان و …

داستان دختری به نام اسکارلت است، که در تمام داستان به دنبال عشقی می‌گردد که همواره در کنارش بوده ولی او قادر به درکش نبوده‌است. او سه بار ازدواج می‌کند، شوهر اول او در جنگ داخلی آمریکا میمیرد و شوهر دومش بعد از مدتی فوت میکند و در آخر با((رت بالتر)). تجارت به راه می‌اندازد ولی همواره دل در گرو اشلی ویلکز دارد. در انتهای داستان که همه موانع ازدواج آنها کنار می‌رود، می‌یابد که عشق حقیقی اش، رت باتلر همسر فعلی اوست. تمام این اتفاقات در خلال جنگ داخلی آمریکا می افتد.

آنا کارنینا رمانی پیچیده در هشت قسمت، با بیشتر از دوازده شخصیت اصلی، در بیش از ۸۰۰ صفحه و به‌طور معمول دوجلدی است. محتوای داستان به خیانت، ایمان، خانواده، ازدواج، جامعه اشرافی روسیه، آرزو و زندگی روستایی و شهری می‌پردازد. طرح اصلی داستان حول یک رابطه خارج از ازدواج بین آنا و افسر خوش قیافهٔ سواره نظام، کنت الکسی کیریلوویچ ورونسکی گسترش می‌یابد که در محافل اجتماعی سن پترزبورگ رسوایی به بار می‌آورد و دو جوان عاشق به اجبار در جستجوی خوشبختی به ایتالیا می‌گریزند. پس از بازگشت آنها به روسیه، زندگی آنها از هم دورتر می‌شود.

بینوایان یک رمان تاریخی فرانسوی نوشتهٔ ویکتور هوگو است که اولین بار در سال ۱۸۶۲ منتشر شد و به‌عنوان یکی از بزرگترین رمانهای قرن ۱۹م شناخته می‌شود. رمان از آغاز شورش ژوئن در پاریسِ سال ۱۸۱۵ تا به ثمر رسیدن آن در سال ۱۸۳۲، زندگی شخصیت‌های مختلف، به‌ویژه زندانی آزادشده‌ای به نام ژان والژان را روایت می‌کند.
این رمان با بررسی ماهیت قانون و بخشش، تاریخ فرانسه، معماری و طراحی شهریِ پاریس، سیاست‌ها، فلسفه اخلاق، ضد اخلاقیات، قضاوت‌ها، مذهب، نوع و ماهیت عشق را شرح می‌دهد.

کتاب جنایت و مکافات برنده نوزدهمین دوره کتاب سال ایران در سال 1379 و بهترین ترجمه در حوزه ادبیات داستانی انتخاب و معرفی شده است.
داستایوسکى جنایت و مکافات را در سالِ 1866 نوشت. هفت سال پیش از نگارشِ آن، در سالِ 1859، در نامه اى به برادراَش، گفته بود طرحِ این داستان را در زندان ریخته، در دورانى که «با درد و دریغ و سرخوردگى» روزگار مى‌گذراند. او این اثر را «اقرارنامه‌یى در شکلِ رمان» خوانده بود و گفته بود قصد دارد آن را با «خونِ دل»اَش بنویسد.

جنگ و صلح اثری سراسر شگفتی است که هر خواننده‌ای را در خود غرق می‌کند. اثری که برخی از منتقدین آن را کامل‌ترین  رمان تاریخ می‌دانند. جنگ و صلح در کنار همه ارزش‌های ادبی خود، برگی از تاریخ نیز می‌باشد.
لئونتالستوی در طول زندگی خود سه رمان برجسته نوشت اما عمده شهرت خود را مدیون جنگوصلح است. آناکارنینا و مرگ ایوان ایلیچ، دو کتاب دیگر از تالستوی است که شایسته مطالعه هستند. تالستوی عقیده داشت رمان وسیله‌ای برای آموزش روح و روان است و چیزی که در جنگ و صلح وجود دارد، دقیقا وسیله‌ای برای آموزش روح و روان است. هر خواننده‌ای بعد از مطالعه این اثر بزرگ این موضوع را تایید می‌کند.

غرور و تعصب (به معنی تفاخر و پیش‌داوری) رمان مشهوری اثر جین آستن، نویسندهٔ انگلیسی است. این اثر دومین کتاب جین آستن است. او این داستان را در سال ۱۷۹۶، درحالی که تنها ۲۱ سال داشت نوشت، اما تا سال ۱۸۱۳ چاپ نشد. اکثر منتقدان غرور و تعصب را بهترین اثر جین آستن می‌دانند و خود او ، آن را «بچهٔ دلبند من» می‌نامید. بااین‌حال، این کتاب، که ابتدا با نام تأثرات اولیه نوشته شده بود، تا مدت‌ها توسط ناشران رد می‌شد و وقتی پس از ۱۷ سال به چاپ رسید، به‌جای نام آستن، نام «یک خانم» به‌عنوان نام نویسنده روی جلد به چشم می‌خورد.

کتاب بلندی های بادگیر با عنوان اصلی Wuthering Heights تنها رمان امیلی برونته است که شهرتی جهانی یافته‌ است. امیلی برونته خواهر کوچک‌تر شارلوت برونته و خواهر بزرگ‌تر ان برونته بود که آن‌ها نیز امروزه از بزرگ‌ترین نویسندگان کلاسیک جهان به حساب می‌آیند.
کتاب بلندی‌ های بادگیر در سال ۱۸۴۷ منتشر شد، اما آن زمان با استقبال فوری خوانندگان روبه‌رو نشد. یک سال بعد، یعنی در سال ۱۸۴۸، امیلی برونته بر اثر بیماری سل از دنیا رفت.
کتاب بلندی‌های بادگیر در کنار کتاب جین ایر – اثر شارلوت برونته – از قله‌های داستان‌نویسی است. بیش از ۱۵۰ سال است که خوانندگان بیشماری در نقاط مختلف دنیا آن را می‌خوانند، انواع نقدها درباره‌اش نوشته‌اند و آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی بر اساس آن ساخته‌اند.

کوری برجسته ترین و شناخته شده ترین اثر ژوزه ساراماگو نویسنده ی خوش فکر و برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات ( 1998) است .
این روزها کمتر کسی را میتوان یافت که اهل مطالعه باشد و این کتاب را نخوانده باشد
داستان کتاب حول محور اجتماعه متمدن است که پس از شیوع بیماری کوری روی دیگر خود را نشان میدهد .
هدف نویسنده از طرح داستان را میتوان در نشان دادن خیر و شر در کنار هم بیان کرد .
زیبایی داستان و سادگی در متن 2 خصوصیت است که این اثر را برای کسانی که زیاد اهل مطلاعه نیستن به گزینه ی مناسبی برای شروع خواندن رمان بدل میکند.

مادام بوواری (به فرانسوی: Madame Bovary) نخستین اثر گوستاو فلوبر، نویسنده نامدار فرانسوی است که یکی از برجسته‌ترین آثار او به‌شمار می‌آید.
فلوبر بعد از نوشتن اثری به نام وسوسه سن آنتوان از دوستان منتقد خود، ماکسیم دوکان و لویی بونه، دعوت کرد تا داستان را برای آن‌ها بخواند، ولی آن دو، داستان را اثر بدی برشمردند و به او پیشنهاد کردند که داستان دیگری دربارهٔ دلونه، از آشنایان آن‌ها، بنویسد. بر این اساس، فلوبر شروع به نوشتن داستان مادام بوواری کرد و سعی کرد که داستان را براساس شخصیت‌های واقعی بنویسد و با استفاده از مشاهدات و ذهن خود وقایع را در طول داستان گسترده کند. برای مثال اما بوواری همسر دلونه است.

اگر به فهرست صد کتاب برتر جهان نگاه کنید، در رتبه‌ي هفتاد و دوم آن نام کتاب ناطور دشت را خواهید دید.کتابی پرطرفدار که هنوز بعد از گذشت شصت سال از اولین انتشار آن در آمریکا، در بین کتابخوان‌های سراسر جهان بسیار محبوب است و به بیش از سي‌وپنج زبان ترجمه شده است. تا به امروز چندین میلیون نسخه از ناطوردشت در سراسر جهان به فروش رفته و در سایت «گودریدز»، سایت معروف کتاب‌خوانی، بیش‌تر از دو میلیون نفر از پنج، به این کتاب امتیاز 3.8 را داده‌اند. این اثر شاخص و محبوب رازی از تنهایی، شکست بیچارگی، موفقیت و خوشبختی را برای بزرگسالان و نوجوانان به زبانی ساده در ژانر رئال روایت می‌کند.

ماجراهای هاکلبری فین رمانی اثر مارک تواین است که در سال ۱۸۸۴ برای اولین بار چاپ شد. این کتاب در پی رمان تام سایر منتشر شد.
هاکلبری فین نوجوانی است که از پدری الکلی متولد می‌شود. و بعد از چند سال، پدرش گم می‌شود بعد او با تام سایر دوست می‌شود. او را به‌دست فردی به نام بیوه می‌سپارد.و همراه با خواهرش دوشیزه واتسون زندگی می‌کند که یک برده سیاه به اسم جیم دارد. پدرِ هاکلبری فین بالاخره به روستایشان می‌آید و هاک را به کلبه‌ای وسط جنگل می‌بَرَد. هاک پس از چند روز از آنجا فرار می‌کند و …

دنیا پر از غصه است و ما از اجدادمان شنیدن قصه و قصه گویی را به خوبی به ارث برده ایم.
برای همین است که هر روز دلبستگی ما به قصه ها و داستان ها بیشتر می شود و ترجیح می دهیم آزردگی های روحی و رنج های روزانه مان را با شنیدن قصه ها دست دهیم.
قصه ها خاصیت درمانی دارند و امروز بسیاری از روانکاوان و درمانگران از قصه گویی به عنوان شیوه ای از درمان برای بهبودی حال بیماران و مراجعه کنندگان اش بهره می گیرند.

جِین ایر معروف‌ترین رمان شارلوت برونته خواهر امیلی برونته (نویسنده بلندی‌های بادگیر) و آنا برونته (که به خواهران برونته نیز مشهور هستند) است، که در سال ۱۸۴۷ به چاپ رسید. بر اساس این کتاب فیلم‌های متعددی نیز ساخته شده‌است.
این رمان دربارهٔ زندگی دختری به نام جین است که در کودکی مادر و پدر خود را از دست می‌دهد و پس از ناملایماتی که از بستگان نزدیکش می‌بیند به پرورشگاه سپرده می‌شود و در محیط خشک و خشن پرورشگاه بزرگ می‌شود.

داستان دو شهر (۱۸۵۹ میلادی) (به انگلیسی A tale of two cities) رمانی نوشته چارلز دیکنز است که داستانش در لندن و پاریس، قبل و در طول انقلاب فرانسه رخ می‌دهد. این رمان با فروش ۲۰۰ میلیون نسخه در جهان، به همراه کتاب شازده کوچولو (به زبان فرانسوی)، پرفروشترین کتاب‌های تک‌جلدی جهان در تمام دوران‌ها است. همچنین این کتاب پرفروش‌ترین کتاب تک‌جلدی انگلیسی‌زبان دنیا و یکی از مشهورترین عناوین در ادبیات داستانی است.

نام کتاب برگرفته از شخصیت اول آن –یک دکتر شاعر– است. کتاب داستان مردی است که عاشق دو زن است و این موضوع همزمان با انقلاب ۱۹۱۷ روسیه و سپس جنگ داخلی ‎ ۱۹۱۸–۱۹۲۰ این کشور است. درونمایهٔ داستان زندگی مردی است که حوادث بیرونی که از دسترس او خارج هستند مسیر زندگیش را دگرگون می‌سازند.
در سال ۱۹۶۵ دیوید لین از روی این کتاب فیلمی به همین نام ساخت و در سال ۲۰۰۵ هم در روسیه از روی آن یک سریال ساخته شد. نوشتن کتاب در سال ۱۹۵۶ پایان یافت ولی به دلیل مخالفت با سیاست رسمی شوروی در آن سالها اجازه نشر در این کشور را نیافت. در سال ۱۹۵۷ ناشری ایتالیای آن را در ایتالیا چاپ کرد. کتاب عاقبت در سال ۱۹۸۸ در روسیه به چاپ رسید.

زوربای یونانی اثر نیکوس کازانتزاکیس، رمانی است که بدون شک در ذهن خواننده جایگاه ویژه‌ای خواهد داشت. نمی‌توان شخصیت اصلی این کتاب – یعنی الکسیس زوربا – را دوست نداشت، حتی کسانی که به برخی از رفتارهای او نقد جدی دارند، همچنان او را دوست دارند و فلسفه زندگی او را ستایش می‌کنند

شازده کوچولو یا شاهزاده کوچولو (به فرانسوی: Le Petit Prince) داستانی اثر آنتوان دو سنت اگزوپری است که نخستین بار در سپتامبر سال ۱۹۴۳ در نیویورک منتشر شد.
این کتاب به بیش از ۳۰۰ زبان و گویش ترجمه شده و با فروش بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه، یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخ محسوب می‌شود. کتاب شازده کوچولو «خوانده شده‌ترین» و «ترجمه شده‌ترین» کتاب فرانسوی‌زبان جهان است و به عنوان بهترین کتاب قرن ۲۰ در فرانسه انتخاب شده‌است. از این کتاب به‌طور متوسط سالی ۱ میلیون نسخه در جهان به فروش می‌رسد.
در این داستان سنت اگزوپری به شیوه‌ای سوررئالیستی به بیان فلسفه خود از دوست داشتن و عشق و هستی می‌پردازد. طی این داستان سنت اگزوپری از دیدگاه یک کودک، که از سیارکی به نام ب۶۱۲ آمده، پرسشگر سؤالات بسیاری از آدم‌ها و کارهایشان است.

صد سال تنهایی (به اسپانیایی: Cien años de soledad) نام رمانی به زبان اسپانیایی نوشته گابریل گارسیا مارکز که چاپ نخست آن در سال ۱۹۶۷ در آرژانتین با تیراژ ۸۰۰۰ نسخه منتشر شد. تمام نسخه‌های چاپ اول صد سال تنهایی به زبان اسپانیایی در همان هفته نخست کاملاً به فروش رفت. در ۳۰ سالی که از نخستین چاپ این کتاب گذشت بیش از ۳۰ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفته و به بیش از ۳۰ زبان ترجمه شده‌است. جایزه نوبل ادبیات ۱۹۸۲ به گابریل گارسیا مارکز به خاطر خلق این اثر تعلق گرفت.

صد سال تنهایی (به اسپانیایی: Cien años de soledad) نام رمانی به زبان اسپانیایی نوشته گابریل گارسیا مارکز که چاپ نخست آن در سال ۱۹۶۷ در آرژانتین با تیراژ ۸۰۰۰ نسخه منتشر شد. تمام نسخه‌های چاپ اول صد سال تنهایی به زبان اسپانیایی در همان هفته نخست کاملاً به فروش رفت. در ۳۰ سالی که از نخستین چاپ این کتاب گذشت بیش از ۳۰ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفته و به بیش از ۳۰ زبان ترجمه شده‌است. جایزه نوبل ادبیات ۱۹۸۲ به گابریل گارسیا مارکز به خاطر خلق این اثر تعلق گرفت.

کتاب با این جمله شروع می‌شود که یکی از آغازهای مشهور تاریخ ادبیات است: «دیشب در عالم رؤیا دیدم که بار دیگر در ماندرلی پا گذاشتم» و توسط زن جوانی روایت می‌شود که تا پایان داستان نام او را نمی‌فهمیم و صرفاً به نام خانم دووینتر شناخته می‌شود. داستان در باب زن جوان خدمتکاری است که با مردی ثروتمند آشنا می‌شود و مرد جوان به او پیشنهاد ازدواج می‌دهد. دختر جوان پس از مدتی زندگی، پی می‌برد مرد جوان همسر زیبای خود را در یک حادثه از دست داده و سیر داستان پرده از این راز برمی‌دارد که زن جذاب و متوفی مرد جوان، زنی فاسد و هوس باز بوده و شبی که او منتظر معشوق اش بوده، ناگهان با شوهرش روبرو می‌شود و پس از دادن خبر دروغین بارداری اش به دست او کشته می‌شود و شوهرش آقای ماکسیمیلیان دووینتر جسدش را به همراه قایق شخصی اش در دریا غرق می‌کند. پس از یک سال با پیدا شدن جسد ربه کا ماکسیم دووینتر پای میز محاکمه کشیده می‌شود. به آتش کشیده شدن قصر مرد ثروتمند و افشای راز همسر جذاب و زیبایش نشانی از حقایق و نیمه پنهان وجود آدمها است که با ظاهری آراسته و با شکوه پوشانده شده‌است. در حالی که در داخل این ظاهر براق و خیره کننده، آدمها در حال زجر کشیدن و زجر دادن یکدیگر هستند و هیچ‌یک از این حقایق به چشم افراد ساده دل و ظاهر بین که از خارج این زندگی به آن نگاه می‌کنند، نمی‌آید.
 
آنی شرلی در رویایی سبز نوشته لوسی ماد مونتگمری است که فریبا شیخ الاسلامی به فارسی ترجمه نموده و در چارچوب کتابی 296 صفحه ای به بازار عرضه کرده. کتاب حاضر برای افراد بزرگسال هم مناسب است

ایلیاد قدیمی ترین آثار ادبیات غرب برشمرده میشود.در ایلیاد از جنگ تروا که به‌خاطر دزدیدن هلن دختر زیباروی پادشاه به دست پاریس اتفاق افتاد سخن به میان آمده است. داستان در مورد محاصره ۱۰ ساله شهر تروآ ایلیوم توسط شماری از ایالت های یونان میسینی یا به انگلیسی Achaenas است. که جنگ ها و رویداد ها را طی هفته ها درگیری میان شاه آگاممنون و آشیل جنگجو میکند.

این رمان شرح‌حال سفر یکی از نوادگان خاندان سلطنتی در روسیه را روایت می‌کند که پس از سال‌ها زندگی در سوئیس تصمیم می‌گیرد برای دیدار با یکی از شاهزادگان روسی به روسیه بازگردد. این شاهزاده که دچار بیماری افسردگی و بی‌اعتمادی شدید به اطرافیان خود است، در طول سفر خود با افرادی مرموز همسفر می‌شود که دست‌مایه‌ی اتفاقات این رمان قرار می‌گیرد. سادگی‌ای در وجود او غلیان می‌کند که بیش از هر چیز در چشم دیگران از او یک ابله ساخته است! بسیاری ابله را بزرگ‌ترین شاهکار داستایوسکی می‌دانند. عصیان‌نگری، تداخلات روحی و روانی، خشم، اضطراب‌های درونی و… از ویژگی‌های مشترک شخصیت‌های رمان‌های او‌ هستند.

داستان کتاب ماجرای خانواده‌ای عجیب و شرح نحوهٔ ارتباطی است که بین فئودور کارامازوف، پیرمرد فاسدالاخلاق و متمول با سه پسرش به نام‌های دیمیتری، ایوان و آلیوشا و پسر نامشروعش به نام اسمردیاکوف وجود دارد. برادران کارامازوف رمانی فلسفی است که به‌طور عمیقی در حوزهٔ الهیات و وجود خدا، اختیار و اخلاقیات می‌پردازد. از زمان انتشار این رمان توسط بسیاری از اندیشمندان و دانشمندان همانند آلبرت اینشتین، زیگموند فروید، مارتین هایدگر، کورت ونگات، لودویگ ویتگنشتاین و پاپ بندیکت شانزدهم مورد تحسین قرار گرفته‌است و به عنوان یکی از بهترین اثرها در ادبیات شناخته شده‌است.

مضمون و چشم‌انداز بیگانه اغلب به عنوان نمونه ای از فلسفه پوچ انگار و اگزیستانسیالیسم ذکر می‌شود. گرچه خود کامو مورد دوم را رد می‌کند. این اثر برنده جایزه نوبل ادبیات ۱۹۵۷ شد.
نام شخصیت اصلی این کتاب مورسو است، یک فرانسوی-الجزایری بی‌تفاوت، شرح داده می‌شود: «شهروندی فرانسوی که مقیم شمال آفریقاست، یک مرد مدیترانه ای، کسی که به سختی در فرهنگ سنتی مدیترانه ای حضور پیدا می‌کند». او در مراسم تشییع جنازۀ مادرش شرکت می‌کند. چند روز بعد، او یک مرد را در الجزیره فرانسوی می‌کشد، کسی که در ستیز با دوستش دخیل بود. مورسو به اعدام محکوم شد. داستان به دو بخش تقیسم می‌شود، به ترتیب ارائه: قبل و بعد قتل.

ماجرای این رمان در شهری تاریخی در حوزه‌ی دریای کارائیب در سال‌های آخر سده‌ی نوزده و سال‌های ابتدایی سده‌ی بیستم میلادی در حالی که کشورهای آمریکای لاتین در آتش جنگ‌های داخلی بین احزاب نوپا پس از استقلال از امپراتوری اسپانیا می‌سوختند، رخ می‌دهد. داستان با مرگ خرمیا دوسنت آمور، عکاس قدیمی شهر، در اثر خودکشی شروع می‌شود. دکتر خوونال اوربینو، پزشک سرشناس شهر، که با دوسنت آمور رفاقت داشته و هم‌بازی شطرنج با یکدیگر بوده‌اند، ضمن انجام کارهای مربوط به صدور گواهی فوت و جواز دفن برای دوست قدیمی خود، از خلال‌ نامه‌ای که او پیش از مرگش نوشته است، پی می‌برد که خرمیا دوسنت آمور در تمام این سال‌ها معشوقه‌ای پنهان داشته است. اوربینو که مردی پیرو ضوابط و آداب اجتماعی است، از دانستن این واقعیت یکه می‌خورد؛ هرچند همسرش فرمینا داسا که همیشه به خرمیا دوسنت آمور بدبین بوده چندان از برملا شدن این رازها تعجبی نمی‌کند. سه روز بعد از وفات دوسنت آمور، دکتر اوربینو در حالی که قصد عزیمت به مراسم تشییع جنازه‌ی او را دارد، برای قاپ زدن طوطی فراری خودش از شاخه‌ی درختی بالا می‌رود، ولی سقوط کرده و جان می‌دهد. در مراسم ختم او مردی به نام فلورنتینو آریسا پس از اتمام مجلس به فرمینا داسا که بیوه شده است یادآوری می‌کند که بعد از گذشت بیش از پنجاه سال هم‌چنان به عشق او وفادار است. این گستاخی در حالی که هنوز فرمینا داغدار مرگ شوهرش است، او را سخت به خشم می‌آورد و باعث می‌شود که فلورنتینو آریسا را از خود براند.

فرانکنشتاین ( Frankenstein ) در واقع بهترین اثر مری شل است. شلی غیر از این چندین رمان، زندگی‌نامه و داستان کوتاه نیز نوشت ولی هیچ یک به اندازه این اثر _که شاید نخستین اثری باشد که در آن داستانی علمی با داستانی ترسناک ترکیب شده- شهرت جهانی کسب نکرد. شلی، فرانکنشتاین را در سال ۱۸۱۸ نوشت، ولی فکر اولیه آن را جورج بایرون شاعر مشهور و رمانتیک انگلیسی به او پیشنهاد کرد. این اثر در زمان انتشار و پس از آن به سرعت مشهور شد. یک علت آن این بود علم در قرن نوزدهم با آنکه نوید زندگی درخشانی را می‌داد در ابتدا باعث فقیرتر شدن مردم زحمتکش، جابه جایی طبقات، به هم ریختگی زندگی عادی مردم و آلوده شدن منابع طبیعی مثل رودخانه‌ها و هوا شد. هنرمندان و نویسندگان نیز زودتر از همه از علم سرخورده شدند و فرانکنشتاین نیز یکی از آثار آن زمان در نقد علم است، علمی که میوه‌هایی تلخ به بار آورد. جنبه‌های دیگر شهرت این اثر را باید در خلق داستانی دانست که همزمان هم علمی است و هم وحشتناک، و نیز گرایی خود داستان و به خصوص خلق شخصیت جالب و پرمعنای هیولا. هر چند شلی در اثر خود که فیلم ها و آثار زیادی بر اساس آن ساخته شده، نامی روی هیولای داستان خود نگذاشته است اما همه اینک به اشتباه هیولا را به اسم خالق آن، یعنی فرانکنشتاین می‌شناسند. حال آنکه ویکتور فرانکنشتاین نه هیولا بلکه یک دانشجوی علوم طبیعی است که به قصد خدمت به بشریت هیولایی را در این رمان خلق می‌کند.

رمان محاکمه یکی از برجسته‌ترین رمان‌های فرانتس کافکا است. کتابی که دنیای نویسنده – یا همان چیزی که معمولا از آن تحت عنوان دنیای کافکایی یاد می‌کنند – را به بهترین وجه ممکن نشان می‌دهد. کافکا در توضیح آثارش مدام از توصیف و تصویر پرتگاهی درونی سخن می‌گوید و چه در یادداشت‌های روزنامه و چه در نامه‌هایش، دارایی خود را نیرویی می‌داند که در اعماق وجودش به شکل ادبیات متمرکز است. در این کتاب هم نیروی ادبیات را می‌بینیم و هم آن پرتگاهی که مد نظر کافکاست.

عناوین داستان‌های فاکنر اغلب ذهنی است و معنایی شخصی را برای خود دارد که به‌طور کامل نیز در رمان آشکار نمی‌شود. اما خشم و هیاهو در این کتاب کلیدی واقعی است، زیرا رمان با کشف این مضمون سروکار دارد که زندگی بی‌معناست و این مضمون با ابیات شکسپیر در نمایشنامهٔ مکبث که می‌گوید: «زندگی قصه‌ای است که توسط ابلهی روایت می‌شود، سرشار از خشم و هیاهو ولی پوچ» کاملاً هماهنگی دارد و همچنین با بخش نخستین داستان که شامل روایت بنجی است شباهت قابل توجهی دارد. بخش کونتین نیز پژواکی از عنوان رمان است. او فلسفهٔ مأیوس‌کنندهٔ پدر را آموخته‌است که انسان‌ها را صرفاً به شکل عروسک‌هایی ببیند که با خاک پر شده‌اند.

در تاریخ تفاوت‌های بنیادی میان زنان و مردان باعث شده تبعیض‌هایی علیه زنان اعمال شود. با پیشرفت علم و بینش انسان‌ها رفته رفته قضاوت‌های مردم درباره‌ی توانایی و جایگاه زن تغییر کرده است. تغییری که با گذشت سال‌ها و شکل‌گیری جنبش‌های مختلف فکری، باز هم جای کار دارد. مارگارت اتوود، مهم‌ترین چهره‌ی ادبی کانادا و فعال حقوق زنان در کتاب سرگذشت ندیمه، تبعیض‌های جنسینی و نگاه‌های جنسیت زده را در بستر یک انقلاب در زمانی نامعلوم به‌روشنی و با بی‌رحمی و صراحت ترسیم کرده است.

ادامه ی لیست به زودی …

4 نظر در “صد رمان برتر جهان

  1. عاطفه گفت:

    خیلی ممنون که همچین حرکته زیبایی رو انجام دادین 💜

    1. محمدرضا گفت:

      خواهش میکنم 🙂 به زودی لیست کامل میشود !

  2. احمد گفت:

    خیلی هم عالییییییییی !
    منتظر ادامه لیستم !

  3. کتاب باز گفت:

    بسیار زیبا جذاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *